Rozběhl se 12. ročník soutěže Stavby z vlnité lepenky. Letos studenty čeká stavba originálního modelu na téma „(Nová) národní knihovna České republiky“.  Odborná porota opět vybere šest finalistů. Nejlepší si rozdělí 42 000 Kč. Registrace do soutěže končí 31. ledna 2018. Kdo se letos zúčastní?

Letošní ročník přináší také několik novinek. Soutěžící musí na stavbu modelu použít, kromě nového materiálu od pořadatele, také použitou vlnitou lepenku a v soutěžním modelu musí být vidět vnitřní uspořádání stavby.

Soutěž pořádá Svaz výrobců vlnitých lepenek.  Dlouhodobým partnerem projektu je společnost EKO-KOM a.s. Soutěž mívá každoročně záštitu Ministerstva životního prostředí.

Vítězem 11. ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky je Střední průmyslová škola stavební Ostrava. Nejlepší model z vlnité lepenky vytvořil student ostravské školy Jan Pytlík. Druhé místo získala Střední průmyslová škola Zlín a třetí místo putuje do Střední průmyslové školy stavební Pardubice. Novou kategorii „Nejlepší obal z vlnité lepenky na soutěžní stavbu“ opanovala Průmyslová střední škola Letohrad. Pořadatelem soutěže je Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM. Finálové kolo a slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo v brněnském Pavilonu Anthropos Moravského zemského muzea, které bylo letos partnerem soutěže.

Domy na Marsu z vlnité lepenky míří do finále

4. června 2014 - Studenti středních stavebních škol z Kolína, Kladna, Lipníku nad Bečvou, Náchodu, Pardubic, Plzně a Valašského Meziříčí postoupili do finálového kola celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky. Do finálového klání nakonec zamířilo sedm staveb. Odborná porota vybrala mimořádně z důvodu rovnosti bodů o jednu stavbu více.

Finále se uskuteční ve středu 18. června v Praze v prostorech Štefánikovy hvězdárny na Petříně. Tři nejlepší finálové stavby získají ceny v hodnotě 25, 10 a 5 tis. Kč. Do letošního ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky se přihlásilo rekordních 23 středních škol z 12 krajů České republiky. Téma 8. ročníku soutěže je „Dům na Marsu“ a letos poprvé si jej studenti zvolili sami, prostřednictvím hlasování.

Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo životního prostředí. Cílem projektu je poukázat na ekologické přednosti vlnité lepenky používané k výrobě obalů.

jpgSOŠS a SOU Kolín

jpgSPŠS a OA Kladno