Stavby finalistů letošního ročníku si můžete prohlédnout osobně v Ostravě

Do 8. července se můžete podívat, jak se podařilo studentům ze 6 středních škol ztvárnit originální Vodní přehradu NADĚJE.

Výstava je umístěna v nákupním centru Forum Nová Karolina v prvním patře naproti nově otevřené restauraci Running sushi Shirokiya.

Vítězem letošní celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky na téma „Vodní nádrž NADĚJE“ je SŠS a VOŠS Vysoké Mýto. Za svůj model přehradní nádrže získali cenu v hodnotě 20 000 Kč. Do velkého finále v Infocentru vodního díla Šance na Ostravici postoupilo 6 nejlepších škol z celkem 28 přihlášených. Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM. Partnerem letošního ročníku je státní podnik Povodí Odry. Výstava 6 nejlepších modelů přehradních nádrží bude pro veřejnost k dispozici od 20. června do 8. července v OC FORUM Nová Karolina.

Domy na Marsu z vlnité lepenky míří do finále

4. června 2014 - Studenti středních stavebních škol z Kolína, Kladna, Lipníku nad Bečvou, Náchodu, Pardubic, Plzně a Valašského Meziříčí postoupili do finálového kola celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky. Do finálového klání nakonec zamířilo sedm staveb. Odborná porota vybrala mimořádně z důvodu rovnosti bodů o jednu stavbu více.

Finále se uskuteční ve středu 18. června v Praze v prostorech Štefánikovy hvězdárny na Petříně. Tři nejlepší finálové stavby získají ceny v hodnotě 25, 10 a 5 tis. Kč. Do letošního ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky se přihlásilo rekordních 23 středních škol z 12 krajů České republiky. Téma 8. ročníku soutěže je „Dům na Marsu“ a letos poprvé si jej studenti zvolili sami, prostřednictvím hlasování.

Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo životního prostředí. Cílem projektu je poukázat na ekologické přednosti vlnité lepenky používané k výrobě obalů.

jpgSOŠS a SOU Kolín

jpgSPŠS a OA Kladno