Vítězem celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky na téma „(Nová) národní knihovna České republiky“ se stala VOŠS a SŠS Vysoké Mýto a získala cenu v hodnotě 20 000 Kč. Na druhém místě ohodnoceném poukazem na 10 000 Kč skončila SPŠS Josefa Gočára z Prahy a třetí místo a 5 000 Kč získala SPŠS Ostrava. Vítěznou školou kategorie „Nejlepší obal z vlnité lepenky“ se stala VOŠS a SŠS Vysoké Mýto, která obdržela také cenu v hodnotě 5 000 Kč. Letošní novou kategorii „Nejlepší prezentace/představení na zadané téma“ pak ovládla SPŠS Ostrava a dostala tak poukaz na 2 000 Kč. Finále se uskutečnilo v Zrcadlové kapli Klementina. Pořadatelem soutěže je český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM. Letošním partnerem byla Národní knihovna České republiky.  Soutěži udělilo záštitu Ministerstvo životního prostředí.

Do finále celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky postoupily školy SPŠS Josefa Gočára Praha, SPŠS Pardubice, SPŠS Opava, SPŠS Lipník nad Bečvou, SPŠS Ostrava a  SŠS Vysoké Mýto. Finále se bude konat ve středu 13. června v Zrcadlové kapli Klementina, v sídle Národní knihovny České republiky. Šest finalistů bude soutěžit o ceny v hodnotě 42 tisíc Kč. Letos se do 12. ročníku soutěže, s tématem „(Nová) národní knihovna České republiky” přihlásilo 28 středních škol. Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM a Národní knihovnou České republiky. Cílem projektu je poukázat na ekologické přednosti a všestranné použití vlnité lepenky jako obalového materiálu. Vlnitá lepenka se vyrábí z obnovitelných zdrojů a je 100% recyklovatelná.

Domy na Marsu z vlnité lepenky míří do finále

4. června 2014 - Studenti středních stavebních škol z Kolína, Kladna, Lipníku nad Bečvou, Náchodu, Pardubic, Plzně a Valašského Meziříčí postoupili do finálového kola celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky. Do finálového klání nakonec zamířilo sedm staveb. Odborná porota vybrala mimořádně z důvodu rovnosti bodů o jednu stavbu více.

Finále se uskuteční ve středu 18. června v Praze v prostorech Štefánikovy hvězdárny na Petříně. Tři nejlepší finálové stavby získají ceny v hodnotě 25, 10 a 5 tis. Kč. Do letošního ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky se přihlásilo rekordních 23 středních škol z 12 krajů České republiky. Téma 8. ročníku soutěže je „Dům na Marsu“ a letos poprvé si jej studenti zvolili sami, prostřednictvím hlasování.

Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo životního prostředí. Cílem projektu je poukázat na ekologické přednosti vlnité lepenky používané k výrobě obalů.

jpgSOŠS a SOU Kolín

jpgSPŠS a OA Kladno