Studie Eureopean Packaging Preferences 2020, kterou provedla nezávislá výzkumná firma Toluna, zjistila, že spotřebitelé v Evropě preferují jako obalový materiál lepenku. Porazila ostatní obalové materiály na základě různých faktorů včetně... Pokračování zde

Přední straně časopisu National Geograpic z minulého června se dostává hodně pozornosti poutavým snímkem a mrazivou otázkou - “Planeta nebo plast?”. Špičku ledovce představuje plastový sáček, který reprezentuje přibližně 9 miliard kilogramů plastů, které... Pokračování zde

V Praze se objeví zámek Lednice nebo hrad Karlštejn

Šest modelů národních kulturních památek ze soutěže Stavby z vlnité lepenky bude vystaveno na 5. ročníku mezioborových veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2016, které se konají od 4. do 5. listopadu na holešovickém Výstavišti v Praze. Na výstavě se představí modely z vlnité lepenky zámku Lednice, hradu Bouzov, hradu Karlštejn, zámku Hradec nad Moravicí, zámku Hluboká nad Vltavou a zámku Telč.

Jubilejní 5. ročník mezioborových veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2016 aneb Dejme minulosti budoucnost představí různé oblasti, jako jsou památková péče, záchrana a konverze historického dědictví, sféra projektování a stavitelství, restaurátorství a umělecká řemesla, muzejnictví, nové materiály a technologie. V programu veletrhu jsou také také zajímavé projekty, interaktivní ukázky, workshopy a odborné přednášky.

Expozice nabídnou i možnosti cestování po památkových objektech a výstavy navazující na konference a semináře s tématy „Památky v době Lucemburské“,„Industriální stopy“, „Vila Tugendhat“, „Unikátní hodinky PRIM Karel IV. – odkaz velkého panovníka“, „Cechy a tradiční řemesla“, „Studentské architektonické návrhy na obnovu památek“, „Církevní památky“ a mnoho dalšího.

V Praze se představí více jak 120 vystavovatelů. Skoro na všech stáncích budou k dispozicii praktické ukázky a poradenství. Organizátorem a pořadatelem veletrhu je INCHEBA EXPO PRAHA. Otevírací doba pro veřejnost je v pátek 4. listopadu i v sobotu 5. listopadu od 10 do 18 hodin.