Studie Eureopean Packaging Preferences 2020, kterou provedla nezávislá výzkumná firma Toluna, zjistila, že spotřebitelé v Evropě preferují jako obalový materiál lepenku. Porazila ostatní obalové materiály na základě různých faktorů včetně... Pokračování zde

Přední straně časopisu National Geograpic z minulého června se dostává hodně pozornosti poutavým snímkem a mrazivou otázkou - “Planeta nebo plast?”. Špičku ledovce představuje plastový sáček, který reprezentuje přibližně 9 miliard kilogramů plastů, které... Pokračování zde

Do Děčína míří výstava vodních nádrží z vlnité lepenky

Předposlední zastávkou naší putovní výstavy letošních finálových modelů vodních nádrží z vlnité lepenky je od pátku 25. října až do pátku 8. listopadu v OC Pivovar v Děčíně. Výstavu na téma „Vodní nádrž NADĚJE“ pořádá společnost DS Smith Packaging Czech Republic, s. r. o., která je jedním z pěti členů českého Svazu výrobců vlnitých lepenek.

Šest nejlepších modelů vodních nádrží z vlnité lepenky, které se představují na putovní výstavě, postavili studenti ze středních škol z Jihlavy, Kladna, Lipníku nad Bečvou, Opavy, Ostravy a Vysokého Mýta. Stavby si od srpna do listopadu 2019 prohlédnou návštěvníci vybraných obchodních center v několika městech České republiky. Putovní výstava úspěšně proběhla v Opavě, v Českých Budějovicích, Praze a nyní pokračuje do děčínského OC Pivovar. Výstava zde bude od pátku 25. října až do pátku 8. listopadu 2019. Šestice modelů bude umístěna v přízemí děčínského centra na dvou místech u vchodu a východu do OC.

„Letos jsme se rozhodli poprvé uspořádat putovní výstavu nejlepších finálových modelů v rámci soutěže Stavby z vlnité lepenky. Studenti stavějí modely pouze z vlnité lepenky, která je oproti ostatním obalovým materiálům ekologičtější a více odpovídá cílů jako recyklace, trvalá udržitelnost a snižování CO2. Další výhodou lepenky je snadná práce s ní, lze snadno ohýbat, řezat a modelovat. Jedná se tedy o ideální materiál pro zajímavé a kreativní studentské modely,“ říká Walo Hinterberger zástupce SVVL a dodává: „Další a poslední zastávkou naší více než tříměsíční putovní výstavy zakončíme v moravské metropoli Brno, konkrétně v OC Olympia Brno, kde bude pro návštěvníky k dispozici na dva týdny od soboty 9. listopadu až do soboty 23. listopadu.“