Studie Eureopean Packaging Preferences 2020, kterou provedla nezávislá výzkumná firma Toluna, zjistila, že spotřebitelé v Evropě preferují jako obalový materiál lepenku. Porazila ostatní obalové materiály na základě různých faktorů včetně... Pokračování zde

Přední straně časopisu National Geograpic z minulého června se dostává hodně pozornosti poutavým snímkem a mrazivou otázkou - “Planeta nebo plast?”. Špičku ledovce představuje plastový sáček, který reprezentuje přibližně 9 miliard kilogramů plastů, které... Pokračování zde

Jdeme do finále letošní putovní výstavy!

Poslední zastávkou putovní výstavy našich letošních finálových modelů je od soboty 9. listopadu až do 23. listopadu OC Olympia Brno. Výstavu „Vodních nádrží NADĚJE“ organizuje člen SVVL Smurfit Kappa Czech, s. r. o.

„Další a poslední zastávkou naší více než tříměsíční putovní výstavy zakončíme v moravské metropoli Brno, konkrétně v OC Olympia Brno, kde bude pro návštěvníky k dispozici až do soboty 23. listopadu,“ říká Walo Hinterberger, zástupce SVVL a dodává: „Cílem celostátní soutěže je ukázat, že vlnitá lepenka je ideální ekologický materiál, který má různorodé využití, ale hlavně  namotivovat studenty středních odborných škol, aby se přihlásili do naší soutěže. V příštím roce připravuje již 14. ročník a opět chystáme velmi zajímavé téma, doplněné o novinky v pravidlech.“

Šest nejlepších modelů vodních nádrží z vlnité lepenky, které se představují na putovní výstavě, postavili studenti ze středních škol z Jihlavy, Kladna, Lipníku nad Bečvou, Opavy, Ostravy a Vysokého Mýta. Stavby si od srpna do listopadu 2019 prohlédli tisíce návštěvníků vybraných obchodních center v několika městech České republiky. Putovní výstava úspěšně proběhla v Opavě, v Českých Budějovicích, Praze, Děčíně a nyní své putování zakončí v brněnském OC Olympia Brno. Výstava zde bude od soboty 9. listopadu až do soboty 23. listopadu 2019. Šestice modelů bude umístěna mezi obchodem Rock Point a restaurací Sushi Noodles.